İntegral İmplant Sistemi

Bu sistem silindir şeklinde, IMZ formunda gövdelerin hidroksilapatit ile kaplanması esasına dayanır, implant gövde formlarında yapılan modifikasyonlar ile mekanik tutuculuk arttırılmaya çalışılırken bu sistemin sunduğu avantaj hidroksilapatitin osseointegrasyondaki olumlu etkisinden yararlanarak biyolojik tutuculuğu arttırmaktır. Endikasyon ve cerrahi uygulama IMZ implantlarda olduğu gibidir.

Kemik içi implantlar benign tümör ve kist gibi ameliyatlardan sonra dişsiz kalan ağızlarda, prognoz belli olduktan sonra ve o bölgede kemik iyileşmesi sağlandıktan sonra (yaklaşık bir yıl) başarı ile kullanılabilirler. Yine kemik içi implantlar ogmentasyon uygulanan çenelerde fonksiyonu sağlamak amacıyla kullanılırlar.

Buraya kadar tanıttığımız endosseöz implant sistemleri esas olarak diş çekiminden sonra sağlıklı yumuşak doku ve kemik iyileşmesi olmuş dişsiz bölgelerde uygulanır (geç uygulama). Ayrıca implantlar geciktirilmiş ve immediat olarak da uygulanabilirler. Geciktirilmiş uygulamada diş çekimden sonra yaklaşık iki ay geçmiştir ve bu sürede kemik iyileşmesi tamamlanmasa bile yumuşak doku bölgeyi kapatmıştır. Implantı yerleştirdikten sonra kemikte kalacak açıklık ve perforasyonlar için biyomateryal veya yönlendirilmiş doku rejenerasyon membranları (rezorbe olan ve olmayan) kullanılabilir. Yumuşak doku membranların üzerini rahatça örtmelidir. Bu tip uygulama ile hem çok uzun süre beklenmemiş hem de iyileşmesini tamamlamış yumuşak dokudan yararlanılmış olur. İmmediat uygulama ise taze çekim kavitelerinde yapılır. Bunun için bikortikal vidalar vardır.

Tek diş eksikliklerinde veya köprü ayağı olarak kullanılabilen, kemikte kendiğilinden yiv açan 46 haftada üst yapısı hazırlanabilen, aynı bölgede diğer endosseöz implantlar ile kombine kullanılabilen, uygulaması kolay bir sistemdir.

Kaynak: Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Prof. Dr. Mustafa TÜRKER Prof. Dr. Şule YÜCETAŞ

henüz yorum yazılmamış.

Yorum yaz

Yorum yazmak için Giriş yapmalısınız