Diş eti çekilmesi ve Eriyen Çene Kemiğine İmplant tedavisi

Kişilerde özellikle diş eti çekilmesi yaşanması durumunda uygulanacak olan tedavi kişinin yaşamış olduğu rahatsızlığın düzeyine göre belirlenmektedir. Uzman ekip tarafından yapılacak olan kontroller ile bu düzeyin belirlenmesi ve uygulanacak olan tedavinin buna uygun şekilde yapılması sağlanabilir. Tedavi edilmemesi halinde diş kaybı yaşanabilecek için özellikle erken dönemde müdahale edilmesi önemlidir.

Diş eti çekilmesi halinde uygulanacak olan tedavi için diş dokusu üzerinde oluşmuş olan hasarın tedavi edilmesi sağlanmaktadır. Bunun yanı sıra diş duyarlılığının tedavi edilebilmesi söz konusu olmaktadır. Son aşamada özellikle cerrahi olarak yapılacak olan uygulama ile diş eti dokusunun yerine getirilmesi sağlanmaktadır. Bunun için gerçekleştirecek olan kaplama işlemleri ile aynı zamanda dişteki hassasiyetin giderilmesi sağlanmaktadır. Bazı İlerleyen durumlarda Küretaj yapmak gerekebilir.

Küretaj Nedir Nasıl Yapılır?

Diş tedavi yöntemleri arasında olan küretaj için küretaj nedir nasıl yapılır sorusunu sorabilirsiniz. Aşağıda bilgi verilmiştir.

Küretaj Nedir?

Merak edilen küretaj nedir nasıl yapılır sorularının yanıtı veriliyor. Öncelikle, küretaj nedir? Diş eti hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Bu yöntem tedavi seçenekleri arasından biridir. Diş etlerinde yaşanan iltihaplardan kurtulmak adına uygulanan operasyon, başarılı sonuçların alınmasını sağlamaktadır.

Diş Eti İltihaplarında Tedavi

Diş eti problemleri içinde sıkça rastlanan sorun, diş eti iltihabının oluşması. Hem ağrılı hem de farklı problemlere yol açan bir sorun olduğundan, ağız sağlığınıza dikkat ederek bu sorunun önüne geçmek en doğrusudur. Ancak yaşanan iltihap sorununun ortadan kaldırılması için yapılacak en doğru işlemin küretaj olduğuna karar verilmesi durumunda, direkt olarak diş hekimi tarafından bu yöntemin uygulanması söz konusu olacaktır.

Öncelikle diş taşı temizliği yapılır.

Eğer diş taşı temizliği ile diş eti iltihabı yok edilmezse, küretaj uygulanacaktır.

Küretaj ile iltihabın tamamen temizlenmesi sağlanacaktır.

Küretaj ameliyat olmadığından, uygulaması diğer yöntemlere göre daha kolaydır.

Diş kökü yüzeyinde sorunların ortadan kaldırılması için diş tedavisinde küretaj yapılması söz konusu olabilir. Diş hekiminizin uygun görmesi halinde, direkt olarak iltihap sorununun bu yöntemin kullanılması ile ortadan kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.

Küretaj Tedavisi Yeterli Olur mu?

İltihaptan kurtulmak ve diş etlerinin sağlıklı olmasını isteyen hastalar, diş tedavisi olarak uygulanan küretaj yönteminin yeterli olup olmayacağı konusunda sorular soruyor. Bakıldığında, küretajın yeterli olduğu sonucuna ulaşmak mümkün. Bu tamamen iltihap sorununun ne derece yayılmış olduğu ile ilgilidir. Ameliyat öncesinde bu şekilde bir yöntemin uygulanması, kişinin çok daha rahat şekilde diş eti iltihap problemini aşması açısından önemlidir. Diş doktoru tarafından yapılan kontroller ile uygulanacak yönteme cevap verilip verilmeyeceği tahmin edilir. Buna göre hareket edilecek olduğundan, diş eti iltihaplarında küretaj sonucu olumlu olacaktır. Doktorunuzun yapacağı başarılı bir uygulama ile diş etlerinizin eskisi gibi sağlıklı olması mümkündür.

Ağız ve diş bakımına dikkat edildiğinde, sorun tamamen çözülmüş olacaktır. Ağız sağlığına dikkat etmek önemlidir.

Kemik Erimelerinde implant Cerrahisi

Bazı durumlarda hastalarda ileri derece de diş eti kayıpları maalesef diş kayıplarına yol açar bu durumlarda eriyen çene kemiğine ileri implant cerrahisi yöntemiyle implant yapmak gerekebilir.

Hareketli protezlerden veya başka sebeplerden dolayı eriyen çene kemiğine implant yapılıp yapılamaması merak edilen konulardandır.

Bunun için Detaylı bir muayene ve ileri görüntülemeler gerekebilir. Çeşitli teknik ve implantta ileri cerrahi yöntemleriyle kemik erimelerine değişik çözümlerek üretebilmek mümkün olmaktadır. Özellike All 4, All 6 veya All on 8 yöntemleri implant tedavilerine sıkça kullanılan metodlar arasındadır.

Özellikle yaşa bağlı olarak alt ve üst çene arka bölgedeki ilerlemiş kemik kayıpları durumunda ileri cerrahilere gerek kalmadan uzun süren tedavi süreçleri yaşamadan son derece pratik şekilde bir günde sabit dişler yapabilmekteyiz.

Tek seansta yerleştirilen 4 yada 6 adet implant üzerine aynı gün sabit dişler takılabilmekte ve kişi hayatına kaldığı yerden devam edebilmektedir.

Bu tekniğin avantajlarını saymak gerekirse

Tedavi süresinin kısalması sayesinde implant uygulamasını ertesi günü sabit dişere sahip olmak.
Böylece hemen daha rahat yemek yiyebilmek ve estetiğe kavuşabilmek.
Sosyal hayata hemen geri dönüş olarak sayabiliriz.

henüz yorum yazılmamış.

Yorum yaz

Yorum yazmak için Giriş yapmalısınız