Diş Eti Rahatsızlığı Nasıl Tedavi Edilir?

Diş eti hastalıkları pek önemli gibi görülmese de sonuçları itibariyle oldukça ciddidir. Bu yüzden mutlaka diş eti hastalıklarının tedavisi gecikmeksizin yapılmalıdır. Periodontoloji uzmanı hekimlerimiz sayesinde bu hasatlıklardan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Diş Eti Hastalığı Belirtileri?

Diş eti hastalıkları ağzınızda fark ettiğiniz bir takım değişimlerle kendisini gösterecektir. Diş etlerinde kızarıklık, şişkinlik, pütürcüklü yapı, çekilmeler ya da büyümeler bu hastalıkların belirtilerindendir. Ayrıca diş fırçalarken sık sık diş etlerinin kanaması, hassasiyet gibi belirtiler de olacaktır.

Diş eti hastalıklarında en ileri aşamadaki belirti çekilmelerdir. Bu durum hastalığın daha da ilerlediğini gösterir. Bu belirtilerin bir ya da bir kaçını yaşıyorsanız mutlaka periodontoloji uzmanlarımıza görünmelisiniz.

Bu belirtileri yaşıyorsanız ancak diş eti rahatsızlığı nasıl tedavi edilir bilmediğiniz için tedirginseniz, lütfen yazımızı okumaya devam edin.

Diş Eti Hastalıklarının Tedavisi

Diş eti hastalığının türü ve bulunduğu aşamaya göre tedavi yöntemleri mevcuttur. Bu tedavilerin başında diş taşlarının temizlenmesi gelir. Bir sonraki aşama küretaj iken, son aşama ise diş eti ameliyatlarıdır. Diş eti hastalıklarının tedavisi tek işlemle mümkün değildir, bir süreç gerektirir. Kliniğimizdeki uzman hekimlerimizin tedavisi ve sizin sabrınız sonucu sağlıklı bir ağıza kavuşmak oldukça kolaydır.

Diş Taşı Temizliği

Diş taşları diş etlerine çok fazla zarar vermektedir. Bu yüzden ilk olarak bu taşlar özel cihazlarla temizlenir ve doktorunuzun verdiği hijyen programı uygulanır. Diş taşlarının yeniden oluşmasına fırsat vermemek oldukça önemlidir.

Küretaj

Küretaj derin temizliktir. Eğer iltihap, diş etlerinin altına ilerlenişse buralar da özel yöntemlerle temizlenir. Diş etleri yeniden yapıştırılır.

Diş Eti Ameliyatı

Son aşama ameliyattır ve kesin çözüm sunar. Çekilen ya da hastalıklı olan diş etinin yerine damaktan alınan sert doku nakledilmektedir. Bu ameliyat kolay bir ameliyattır ancak ameliyat sonrasında dikkat edilecek hususlar oldukça önemlidir. Bazı hastalarda ameliyata alternatif olarak lazer tedavisi uygulanabilir.

henüz yorum yazılmamış.

Yorum yaz

Yorum yazmak için Giriş yapmalısınız