Diş Eti Tedavisi Nasıl Olur?

Diş eti tedavisi nasıl olur? sorusu günümüzde diş eti sorunları yaşayan kişiler tarafından oldukça yoğun bir şekilde sorulan soruların başında gelmektedir. Çünkü kaliteli ve iyi bir tedavi diş eti hastalıkları hani aşamada olursa olsun başarıya götüreceği gibi yetersiz tedavide bu aşama basit sorunların bile giderilememesine neden olacaktır.

Bu nedenlerden dolayı insanlar diş eti tedavi yöntemleri ve bu tedavileri yapan klinik ve hekimleri yoğun bir şekilde araştırmaktadır. Bu araştırma ve inceleme neticesinde birçok anlamda karşılarına Dr.Tolga Gülçiçek Ataşehir İstanbul İmplantoloji İleri Estetik Diş Hekimliği hizmeti çıkacaktır.

Diş Eti Rahatsızlığı Nedenleri

Diş eti rahatsızlıklarının nedenleri hem tedavi aşamasında hem de daha sonra tekrar böyle bir sorunla karşılaşmamak için oldukça önemlidir. vatandaşlar bu konuda ne kadar bilinçlenirlerde diş eti hastalıklarında da aynı oranda azalma olacaktır. Bu anlamda İmplantoloji Merkezi tarafından yapılan bilgilendirmeler oldukça değerli olacaktır.

Yapışkan bir yapıda olan, renksiz bir tabaka şeklinde ve sürekli olarak dişlerin üzerinde meydana gelen bakteri plağının içindeki bakteriler diş eti hastalıkları konusunda oldukça etkilidir. Eğer bu plak temizlenmezse, sertleşebilir ve diş tartarı haline gelebilmektedir. Bu olduğunda, bakteri plağı diş taşları üzerinde de oluşmaya devam eder. Diş fırçalama ya da diş ipi ile temizlik diş taşlarını temizleyemez. Böyle bir durumda diş hekiminizin profesyonel diş taşı temizliği yapması gerekir.

Diş Eti Tedavisinde Teşhis Aşamaları

Diş eti rahatsızlıklarının tedavi aşamaları genelde 3 evrede kendisini göstermektedir. B3 evreninde kendine özgü tedavi yöntemi ve yaklaşımları bulunmaktadır. Unutulmamalıdır ki diş eti sorunları hangi süreçte ise o sürece yönelik çalışma ve planlamalar yapmak tedavinin başarı ve kalitesini arttıracaktır. İlk aşama ise;

Diş Eti İltihaplanması süreci: Bu aşama diş eti hastalığının en erken evresi olarak dikkat çekmektedir. Bu evrede dişleri yerinde tutan bağ dokusu ve kemik çok fazla bir olumsuz durumda olmadığından dolayı yapılacak uygun tedavi ile diş eti hastalığının etkileri sonlandırılabilmektedir.

Periodondit: Bu evrede, dişleri yerinde tutan destekleyici kemik ve lifler geri eski haline dönemeyecek şekilde zarar görmektedir. Ama iyi bir tedavi ve temizleme sayesinde hem kemik ve liflerin daha fazla zarar görmesi engellenirken hem de diş kaybının önüne geçilmektedir.

İlerlemiş Periodondit: Bu evrede dişleri tutan kemik ve lifler çok fazla zarar görmüştür ve dişler artık sallanmaya başlamıştır. Bu sürecin sonunda sorunlu bölgelerdeki dişlerin çekilmesi ihtimaller dâhilindedir.

henüz yorum yazılmamış.

Yorum yaz

Yorum yazmak için Giriş yapmalısınız