İmplant Diş Nasıl Yapılır?

Ağız ve diş sağlığı konuşma ve yemek yeme gibi eylemlerin gerçekleşmesi için büyük önem taşımaktadır. Kişiler sağlıklı bir diş yapısı oluşturmak için düzenli bakım yapmalıdır. Dişlerin bakımsız olması ya da çürüklerin ileri seviyeye gelmesi diş kaybına yol açmaktadır. Bu sebeple yaşanan diş kayıpları için implant tedavileri uygulanmaktadır. İmplant kaybedilen dişin yerine yerleştirilen yeni bir diş olarak bilinmektedir.

Günümüzde oldukça profesyonel şekilde yapılan bu implant tedavileri ile beraber pek çok kişi sağlıklı bir diş yapısına ve görünümüne sahip olmaktadır.

Dişin yerine getirilecek implant diş orantılı ve eskisi ile aynı olmalıdır. Bunun için özel diş yapılmaktadır. Diş etinden kemiğe diş kökü için implant yerleştirilmektedir. Bu süre zarfında kişinin implanta uyum sağlayıp sağlamadığı da gözlemlenir. Ardından implant üzerine yeni yapılan diş takılarak tedavi tamamlanmaktadır.

İmplant Uygulamaları Hangi Durumlarda Yapılmaktadır?

İmplant tedavileri gelişen teknoloji ile beraber ağrısız ve hızlı tamamlanan tedavi yöntemlerinden biridir. Tüm dişler için uygulanabilir olması da kişinin diş yapısını değiştirmeye ve düzeltmeye yardımcı olmaktadır. İmplant tedavileri çürüğün ilerlemiş olduğu dişlere, kırılan dişlere ya da bozuk ağız yapısı ve dişlere sahip olan kişilere yapılmaktadır.

Bu tedavi sonunda daha sağlıklı bir diş yapısı oluşmaktadır. Üstelik yeme zorluğu çeken ya da dişlerinin görünümünden rahatsız olan kişiler için de önerilen işlemlerden biridir. Tüm diş ve ağız şeklini daha estetik bir görünüme kavuşturmaktadır.

İmplant Uygulamaları ve Tedavilerinin Faydaları Nelerdir?

İmplant uygulamaları sağlık açısından oldukça önemlidir. Doğru bir şekilde yapılan implant tedavilerinde kişi herhangi bir acı ya da ağrı hissetmeden uzun süre boyunca bu dişleri kullanabilmektedir. Ömürlük tedavi yöntemlerinden biri olan implant işlemleri dişin ve diş köklerinin sağlam olmasını da desteklemektedir. Kişiye yönelik özel şekilde yapılan bu uygulamalar konuşma ve yeme zorluğu yaşayan kişiler için de önerilen tedavilerdir.

henüz yorum yazılmamış.

Yorum yaz

Yorum yazmak için Giriş yapmalısınız