Kullanılan malzeme, Klinik Hijyeni,Doktorun tecrübesi ne farklılık gösterebilmektedir.
İmplant Tedavisi Sonrası Yemek
İmplant yaptıran kişilerin implant tedavisi sonrası yemek konusunda dikkatli davranması gereklidir. Bu sayede de implant uygulamasının iyileşme sürecinde bir hızlanma söz konusu olur.
İmplant Uygulaması Nasıl Yapılır?
İmplant uygulaması birkaç aşamayı bir arada barındırır. Bunun için öncelikli olarak genel diş ve çene kontrolüne gerek vardır. Çene kontrolü yapılarak; implant için uygun zemin hazırlanır. Böylece cerrahi müdahale ile implant yapımı sağlanır. Diş eti yarılarak çene kemiğine ulaşılır. Buraya titanyum malzeme ile yapılmış bir vida yerleştirilir.
İmplant tedavisi sırasında lokal anestezi yapıldığı için hasta hiçbir acı hissetmez. Yaklaşık olarak 30 dakika civarı süren bu uygulama sonrasında kişi biran önce kendi hayatına dönebilir. İmplant ile çene kemiğinin kaynaması için de 1 ay ile 3 ay süresince beklenilir. Bu aşamada hastanın yediklerine dikkat etmesi gerekir.
İmplant tedavisi sonrasında, vida ile çene kökünün kaynamasına engel olacak yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Bu süreçte kişiler özellikle sıcak içecekler kullanmamalıdır. İmplant tedavisi konusunda yardımcı olacak şekilde beslenmesine dikkat etmelidir.
İmplant Tedavisi Sonrasında Kaçınılması Gerekenler
İmplant tedavisi sonrasında özellikle sert yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Çünkü bu durum kişilerin henüz iyileşmeyen çene kökünde ağrı oluşturmasına neden olur. Ayrıca yemek yerken implant olan bölgeye iyileşme olana kadar fazla baskı olmaması noktasında da kişilerin dikkat etmesi gerekir.
İmplant tedavisi sonrasında yumurta, yoğurt, ekmek içi, ya da sıcak olmayan çorba gibi yumuşak besinler tüketmeniz gerekir.
İmplant tedavisi cerrahi operasyon sonrasında iyileşen implant üzerine bu sefer protez takılır. Bu sayede kişiler normal, sağlıklı diş görünümüne sahip olur. Bu işlemden sonra da kişilerin tam iyileşme olması için 10 gün beslenmesine dikkat etmeye devam eder. İmplant uygulamasısonucunda sıcak içeceklerden ya da sert besinlerden kaçınır. Ancak tam iyileşmenin gerçekleşmesi sonucunda artık eskisi gibi istediği besinleri rahatlıkla yiyebilir.