İmplant fiyatları uygulanan tedaviye göre değişkenlik göstermektedir. Bir ya da daha fazla sayıda diş kaybı olan kişiler için yapılan protez diş uygulamansa implant adı verilmektedir. Görüntü olarak doğal dişe yakın olduğundan dolayı pek çok kişi tarafından tercih edilen bu yöntem gücünü çene kemiğinden alarak diğer dişlerden destek almamaktadır. Uygulama esnasında diş eti açılarak çene kemiği delinir ve yerleştirilen implantın çene kemiği ile kaynaşması beklenir. İmplant ile çene kemiğinin birbiriyle bütünleşmesi için yaklaşık iki ya da üç ay geçmesi gerekmektedir. Uygulaması kolay olmasına rağmen implant yöntemi yüksek mühendislik ve tıbbi bilgi gerektirmektedir. Tedavi olan kişiler açısından bakıldığında ise birkaç seansta genellikle işlem tamamlanmaktadır.
İmplant Fiyatları Ne Kadar?
İmplant yöntemi diğer diş tedavisi şekilleri ile kıyaslandığında aşırı pahalı değildir. Ancak uygulanan işlemler, teknik özellikler ve başarı oranı dikkate alındığında genellikle durumu olan kişilerin implant yöntemini tercih ettiği görülmektedir. Uygulama sonrasında yaşanan rahatlık ve ileri yıllardaki yararları düşünüldüğünde ücret biraz daha arka planda kalmaktadır.
Genel olarak insanlar implant pahalı bir tedavi midir sorusu ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu konu hakkında en net bilgiyi alabilmek için öncelikle uzman diş hekimine muayene olunmalı ve yapılan kontrol sonrasında uygulanacak işlemin detayına göre fiyatlandırma yapılmalıdır. Herkese yapılacak işlem farklı olabileceğinden dolayı implant yönteminin fiyatları da buna bağlı olarak farklılık göstermektedir.
İmplant Tedavisi Ve Fiyatları
İmplant fiyatları üzerinde bazı unsurlar etkili olmaktadır. Bunlar içerisinde kullanılan implant vidasının markası, yapılan implant tedavisi için klinikçe belirlenen garanti süresi, implantı yapan hekimin uzmanlığı, eğitimi ve tecrübesi, implant vidalarının üzerine yapılan protezlerin türü ve implant tedavisi için uygulanacak yöntemlerin tercihi yer almaktadır.
Bazı insanlar implant tedavisi ücreti devlet tarafından karşılıyor mu diye merak etmektedir. Ancak bu tedavi ister özel hastanede istenirse devlet hastanesinde yapılsın her şekilde de tedavisi yaptıran kişi tarafından ödenmektedir. Fiyatlara bakılırken içinde bulunulan dönem yerine ileri boyutlu düşünülerek gelecek dönemlerdeki faydalarından dolayı implant tedavisi tercih edilmelidir.
İmplant Fiyatları hekimin tecrübesi , kullanılan malzemenin farklılığına göre değişiklik göstermektedir.
İmplant Kemik Grefti Nedir?
Kemik grefti dişteki kemik miktarının yetersiz olduğu durumlarda yapılan uygulama olarak bilinmektedir. Bu açıdan implant uygulaması sırasında kemiklerin işlem için eksik gelmesi durumunda kemik grefti yöntemine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu açıdan bir nevi kemik transferi olarak da düşünmek mümkündür.
İmplant tedavisi diş eksikliğini gidermek amacı ile yapılmaktadır. Ancak bu işlem sırasında başarının ne oranda olacağı hastanın o bölgedeki kemik yapısına bağlı bir durumdur. Kemik miktarının az olması halinde gelişen teknikler sayesinde diş hekimleri bunu düzeltebilmektedir. Bu işlem için gerek olup olmadığı operasyondan önce hastaya yapılan muayene ve röntgen filmleri ile ortaya çıkmakta ve hekim tarafından kemik grefti yapılıp yapılmayacağına karar verilmektedir.
Kemik Grefti
Kemik grefti için hayvan ve insan kaynaklı ya da sentetik maddeler kullanılmaktadır. Genellikle bu işlem için az miktarda diş kemik tozu gerekmektedir. BU da operasyon öncesinde yapılan muayene de netlik kazanmaktadır. Bu esnada fiyat hakkında da bilgi verilmektedir. Doğal ya da yapay şekilde kullanılan kemik grefti kemik miktarını artırmak için en etkili yol olarak bilinmektedir.
Kemik grefti sayesinde o bölgede kemik kaybı nedeniyle oluşan cepler doldurulmaktadır. Bu sayede yeni kemik oluşumu ve yumuşak doku büyümesi desteklenmektedir. Normalde vücutta belli bir dönemden sonra kemik büyümemesine rağmen uygulanan gelişmiş teknikler sayesinde bu mümkün hale gelmektedir. Gelişen teknoloji buna imkân sağlamaktadır.
İmplant Kemik Grefti Uygulaması ve Faydaları
Kemik grefti uygulaması genel olarak çene kemiği zayıflayarak yetersiz hale gelen kişiler için tercih edilmektedir. Diş çene kemiğinin kırıldığı ve o bölgeye herhangi bir protez takılmadığı durumlarda kemik erimesi ortaya çıkmaktadır. Bu durumda ise kemik greftine ihtiyaç duyulmaktadır. Kaybolan çene kemiği dokusunun yeniden yapılanmasını sağlamak, dişin bağlantısını daha güçlü hale getirmek, periodontal hastalık neticesinde meydana gelen kemik kayıpları greft ile düzeltilmektedir. Yeniden meydana gelen kemik üzerine implant uygulaması da yapılabilmektedir. Bunun için hekimler belli bir iyileşme süresinin tamamlanmasını beklemektedir. İmplant yapılamayan hallerde kemik tozu ya da bazı materyaller kullanılarak daha etkili sonuçlar alınmaya çalışılmaktadır.