Pembe Estetik Diş Nedir?

Son yıllarda gittikçe daha fazla konuşulan pembe estetik diş pek çok kişi tarafından merak edilen uygulamalar arasındadır. Diğer adı ile diş eti estetiği olarak da bilinen bu yöntem gülüşünden memnun olmayan ya da dişlerinde istemediği görüntü bulunan kişiler için oldukça uygundur. Uygulanan yöntem ile estetik gülüşlere sahip olmak mümkün hale gelmektedir.

Pembe estetik diş yöntemi çok kısa süre içerisinde tamamlanmaktadır. Uygulama esnasında kullanılan özel bir lazer ya da elektro cerrahi yöntemi ile diş etleri yukarı çekilmektedir. Ancak bu sırada diş etinin cebinden alınmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bundan dolayı pembe estetik öncesi hasta ile hekim arasında detaylı bir görüşme yapılmalı, uygulamaya yönelik her şey etraflıca konuşulmalı ve planlanmalıdır.

Pembe Estetik Diş Yöntemi

Diş eti cebinden alınarak yapılan pembe estetik oldukça kolay bir uygulama olarak bilinir. Bunun için kullanılan elektro cerrahi ya da lazer diş ve diş etlerinde herhangi bir kanama ya da ağrıya sebep olmamaktadır. Ayrıca kişi uygulama sonrasında günlük yaşamına sorunsuz şekilde devam edebilmektedir.

Pembe estetik diş yönteminin insanlar için sağladığı en önemli avantaj ise dişleri daha doğal ve büyük göstermesidir. Bu işlem sayesinde diş etleri daha az görünmektedir. Eğer estetik yaptıracak kişilerin dişlerinde herhangi bir sıkıntı varsa pembe estetik sonrasında lamina, zirkonyum gibi yöntemler ile bu sıkıntılar kısa süre içerisinde giderilmektedir.

Pembe Estetik Diş

Estetik bir gülüş için pembe estetik diş uygulaması tercih edilmektedir. Sağlıklı olan diş etlerine uygulanan bu estetik türü ile herhangi bir kısıtlama olmadan insanlar rahat bir şekilde gülebilmektedir.

Pembe estetik diş uygulaması sırasında ön tarafta orta kısımda yer alan iki dişin tepe noktasındaki diş etlerinden geçen hayali çizgi esas alınır ve bunun dudağa dokunmasıyla yapılır. Bazı estetik uygulamalarda sadece dişlere müdahale yeterli olmamaktadır. Bundan dolayı estetik öncesinde muayene yapılmalı ve nelerin yapılması gerektiği konusunda detaylı bir plan çıkarılmalıdır. Yapılan tüm işlemler neticesinde hasta daha sağlıklı, rahat ve estetik gülüşlere sahip olmaktadır.İleri İmplant cerrahisi ve çene kemiği ameliyatlarından önce genellikle hoca tomografi alarak erime olan bölgeleri inceler ve sonrasında ne şekilde implant yapılacağına karar verilir.

Bazı durumlarda kemik grefti ve Regenerative materyallerle onarmak mümkünken bazı durumlarda İmmediate implant Cerrahisi yöntemleri ile All on 4 ,All on 6, All on 8 yöntemleriyle implant lar yapılabiliyor olup ,bazı durumlarda da Kemik nakli yapılarak implant operasyonları gerçekleştirilmektedir.İleri İmplant cerrahisi Operasyonları çok ciddi Cerrahi bilgi ve Birikim gerektiren operasyonlar olup ,

Porselen Diş Çeşitleri

Ağız ve diş sağlığı için porselen diş çeşitleri yaygın şekilde kullanılmaktadır. Uygulanan yöntemler ile daha sağlıklı gülüşlere sahip olmak mümkün hale gelmektedir. Porselen diş genel olarak diş kayıpları, dişlerdeki estetik bozukluklar, çene kapanma bozuklukları, asimetrik kapanma, çiğneme ve konuşma bozuklukları gibi durumlarda uygulanmaktadır. Bu uygulama tek diş üzerinde yapılabileceği tüm çene için de yapılmaktadır. Protez uygulama şeklinde yapılan porselen diş, ağız içinde dişlerin daha fazla tahrip olmasını önlemektedir.

Porselen diş uygulamasında ana diş uygun ölçüde tıraşlanmakta, porselen kaplama işlemi yapılmakta ve estetik bir uygulama olarak bilinmektedir. Özellikle son yıllarda pek çok kişi diş tedavisinde porselen diş uygulamasını tercih etmektedir.

Porselen Diş ve Çeşitleri

Porselen diş çeşitleri içerisinde laminate veneer kaplama adı verilen yaprak kaplamalar yer almaktadır. Bu kaplama yapılırken porselen ve kompozit olmak üzere iki çeşit malzeme kullanılmaktadır. Porselen ile kıyaslandığında kompozit daha ucuz bir malzemedir. Ancak ucuz olmasına karşın ömrü çok uzun değildir. Bu yöntem genellikle çarpık dişlerin düzeltilmesi, beyazlatmaya rağmen düzelmeyen renk farklılıklarının giderilmesi, diş arasındaki boşlukların kapatılması gibi rahatsızlıklar için tercih edilmektedir. Aynı zamanda ön diş estetiği için de yaprak kaplama yöntemi uygulanmaktadır.

Porselen diş çeşitleri içerisinde ikinci yöntem metal destekli porselen kaplamalardır. Bu yöntem çoğunlukla kırık olan ya da kanal tedavisi ile kurtarılamayan dişlerde ve dişin alt kısmında oluşan çürüklerde kullanılır. Metal destekli kaplama iyi olmasına rağmen görüntüsü nedeniyle dışarıdan görülebilen dişlere yapılamamaktadır.

Zirkonyum destekli porselen kaplama ise porselen diş türleri içerisinde en fazla tercih edilen yöntemdir. Zirkonyumun ışığı geçirmesinden dolayı dişler parlak görünmektedir. Aynı zamanda beyaz olması dişlerin göz alıcı beyazlığa sahip olmasını sağlamaktadır. Korozyona karşı dayanıklı olan zirkonyum metal altyapılı olmaması nedeniyle avantaj sağlamaktadır. Ekonomik yönden biraz pahalı olsa da görüntü itibariyle doğal durması nedeniyle ödenen paraya değmektedir.

Çeşitlerden sonuncusu ise komple porselen diş kaplamadır. Yaklaşık kırk beş dakika süren işlem ile porselen dişler zahmetsiz şekilde tüm dişlerin üzerine dikkatlice yapıştırılmaktadır.

henüz yorum yazılmamış.

Yorum yaz

Yorum yazmak için Giriş yapmalısınız