Yirmilik Diş Ameliyatı Kaç Saat Sürer

Alt ve üst çenenin arka kısımlarında yer alan ve ağızda en son oluşan yirmilik diş ameliyatı kaç saat sürer merak ediyorsanız; öncelikli olarak bu operasyonun kişinin durumuna göre değiştiğini bilmeniz gereklidir. Bazı yirmilik dişlerin çekilmesine bile gerek olmadığı için, operasyon öncesi doktor kontrolü yapılması oldukça önemlidir. Eğer ağızda bulunan yirmilik diş ağrı, iltihap gibi çeşitli problemlere yol açıyorsa, ameliyat düşünülmelidir.

Yirmilik Diş Ameliyatı Ağrı Yapar mı?

Yirmilik diş ameliyatları konusunda yirmilik diş ameliyatı kaç saat sürer sorusunun dışında merak edilen bir başka soru da, bu ameliyatın ağrılı olup olmayacağı sorusudur. Lokal anestezi ve genel anestezi yöntemlerinde, hastalar işlem sırasında herhangi bir acı ya da ağrı duymamaktadır.

Yirmilik Diş Ameliyatı İyileşme Süreci

Ameliyat süresi uzun saatler sürmeyip, önemli olan ameliyattan sonraki ilk iki haftaki süreçtir. Bu süreç ne kadar iyi geçerse, iyileşme de o ölçüde hızlı olabilmektedir. Operasyon ile ilgili yirmilik diş ameliyatı kaç saat sürer bilgisini edindikten sonra iyileşme sürecinin ne kadar süreceği ve bu süreçte neler yapılması gerektiği hakkında bilgi edinilmesi gereklidir. Ameliyattan sonraki ilk 24 saatlik süreçte, operasyonun yapılmış olduğu bölge ile çiğneme yapılmamalıdır. Ayrıca çekimden sonra yara bakımına özen gösterilmesi de oldukça önemlidir. Yara yerinin kurcalanması, enfeksiyon ağrı ya da kanamalara sebebiyet verebilir.

İyileşme döneminde sigara içilmesi, yaranın iyileşmesini engelleyerek kanamanın artmasına neden olabilir. Bu yüzden yara kısmı tam anlamıyla iyileşene kadar, sigara içilmemesi gerekmektedir. Tükürme hareketi, pıhtıyı yerinden oynatarak kanamanın devam etmesine neden olabilmektedir. Bu sebeple, operasyon sona erdiğinde tükürülmemesi de oldukça önemlidir. Eğer operasyon sırasında dikiş atılmışsa, diliş atılan bölgelerin temizliğine dikkat edilmelidir. Diş fırçalarken dikişlere zarar verebilecek sert hareketlerden kaçınılmalıdır. Dikiş atılmamışsa, gazlı bez yardımıyla tampon yapılması lazımdır.

Pıhtı oluşumu gerçekleşene kadar, tampona devam edilmelidir. Kanamanın devamı durumunda tamponun yenilenmesi gerekmektedir. Yüzde şişme gibi belirtiler görülmemesi için, soğuk tampon uygulaması yapılarak, dolaşım hareketi yavaşlatılmalıdır. Operasyon sonrası ağız bakımı için gargara yapılması da faydalı olabilmektedir.

henüz yorum yazılmamış.

Yorum yaz

Yorum yazmak için Giriş yapmalısınız